header banner
Default

En yüksek fiyatlı NFT ürünlerinin satışları


Hangi NFT ne kadara satıldı? İşte o eserler

VIDEO: Bu JPEG Resim $69.300.000'a Satıldı! NFT Kripto Sanat Çağı Başladı
Barış Özcan

En pahalı NFT eserleri ne kadara satıldı? İşte o 10 eser ve satıldığı fiyatlar

1/11

Hangi NFT ne kadara satıldı? İşte o eserler 1

ShiftDelete'de yer alan bilgilere göre; Şimdiye kadar satılmış en pahalı NFT eserleri neler? Değiştirilemeyen token (NFT’ler) popülaritesini her geçen gün katlıyor. Özellikle son aylarda çılgınca fiyatlar biçilen eserler milyonlarca dolara satılıyor. Böylece dijital sanat eserlerinin çığ gibi büyümesi kaçınılmaz hale geldi.Aslında NFT’ler kripto dünyasında yalnızca bir alt sektör. Ancak ünlüler ve koleksiyoncular dahil olmak üzere kripto dışı en büyük topluluklardan bazılarını da kendine çekti. Finder.com‘un içeriğine dayanarak sizler için şimdiye kadar en yüksek fiyat biçilmiş bu dijital eserleri derledik. Bu fiyatlardan bazıları gerçekten çılgınca!

2/11

Hangi NFT ne kadara satıldı? İşte o eserler 2

10 – EN PAHALI NFT ESERLERDEN BİRİ: CRYPTOPUNK #6965: Listemizde 10 eser yer alıyor. Bunlardan bazıları CryptoPunks’a ait. Bu nedenle bu ismi sıkça göreceksiniz. Şimdi listemizde onuncu sırada yer alan NFT’yle başlayalım. Punk #6965 isimli eser toplamda 800 ETH’ye yani 1,5 milyon dolara alıcı buldu. Şu anki değeri ise 7.6 milyon dolar. En pahalı NFT eserler arasında yer alan bu koleksiyondaki maymun, fötr şapkasıyla da dikkat çekiyor. Seride yalnızca 24 maymun ve 186 fötr şapka takan CryptoPunk bulunduğunu hatırlatalım. Çünkü bu, Punk #6965’in nadir bir eser olduğunu gösteriyor.

3/11

Hangi NFT ne kadara satıldı? İşte o eserler 3

9- ‘İLK TWEET’İN DEĞERİ 2.9 MİLYON DOLAR: Twitter ve Square’in CEO’su ve kurucusu Jack Dorsey de NFT piyasasına adım atanlardan. Cent tarafından işletilen Valuables’da Dorsey, ilk tweetini bir eser olarak satışa çıkardı. Twitter tarihindeki ilk tweet, yaklaşık 2,9 milyon dolara alıcı buldu. Dorsey’in “Twitter’ımı kuruyorum” şeklindeki tweetinin tarihi 21 Mart 2006 idi. Bridge Oracle’ın CEO’su Sina Estavi bu tweetin dijital sanat eserini satın aldı. Satıştan sonra Dorsey, tüm geliri Bitcoin’e dönüştürdü. Ayrıca gelirin tamamını GiveDirectly aracılığıyla Afrika’daki bir hayır kurumuna bağışladı.

4/11

Hangi NFT ne kadara satıldı? İşte o eserler 4

8 – REPLİCATOR DA EN PAHALI NFT ESERLERDEN: Küçük, loş bir odadaki bir fotokopi makinesini gösteren Replicator isimli eser, Mad Dog Jones takma adıyla tanınan Kanadalı sanatçı Michah Dowbak‘a ait. Bu dijital eser ise 4,1 milyon dolar karşılığında satıldı.Bununla birlikte, Replicator oldukça ilginç bir özelliğe sahip. Çünkü Replicator, her 28 günde bir yeni NFT basmak üzere tasarlandı. Mad Dog, bu eserleri için Phillips ile ortaklık da kurdu. Eserin alıcısı hakkında ise bir bilgi yer almıyor. Müzayedenin yeni sakinlerinden olduğu yönünde haberler vardı.

5/11

Hangi NFT ne kadara satıldı? İşte o eserler 5

7 – STAY FREE’NİN DEĞERİ 5.4 MİLYON DOLAR: En pahalı NFT eserlerden bir diğeri de Edward Snowden‘e ait. 2013 yılında Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından yürütülen toplu gözetleme programlarının varlığının haberini veren bir bilgisayar istihbarat uzmanıdır. Eseri de oldukça ilgi çekici. Geçtiğimiz Nisan ayında Snowden, NSA’nın gözetim programlarının ABD yasalarını ihlal ettiğine karar veren mahkeme belgelerinin sayfalarıyla örtüşen ilk NFT’sini sattı. Bu eserden tam 5.4 milyon dolar aldı. Elde ettiği parayı ise kâr amacı gütmeyen Basın Özgürlüğü Vakfı‘na bağışladı.

6/11

Hangi NFT ne kadara satıldı? İşte o eserler 6

6 – WORLD WİDE WEB KAYNAK KODU 5,4 MİLYON DOLARDAN SATILDI: World Wide Web‘in geliştiricisi Tim Berners Lee de NFT piyasasına girenlerden. 30 Haziran 2021’de WWW’nin kaynak kodunun bir NFT’sini açık artırmaya çıkardı.Bu eser, 5.7 milyon dolara alıcı buldu. Lee de geliri hayır kurumlarına bağışlayacağını açıkladı. Eser, zaman damgalı kaynak kod dosyaları, kodun oluşturulmasının bir video animasyonu, mühendisin bir mektubu ve koda ilişkin tasarladığı dijital posteri içeren 4 farklı parçadan oluşuyordu.

7/11

Hangi NFT ne kadara satıldı? İşte o eserler 7

5 – OCEAN FRONT, 6 MİLYON DOLAR ETTİ: Ocean Front, en pahalı NFT eserler arasında beşinci sırada. Beeple‘ın iklim değişikliğinin tehlikelerini anlatan “Everydays” serisindeki başyapıtlardan biri.Eseri almak isteyenler arasında Tron Foundation Kurucusu Justin Sun, 3F Music ve BabyBeluga vardı. Nihayetinde Justin Sun, 6 milyon dolar teklif ederek kazanan taraf oldu.

8/11

Hangi NFT ne kadara satıldı? İşte o eserler 8

4 – CROSSROAD, 6.6 MİLYON DOLARA GİTTİ: Crossroad, Beeple’ın oluşturduğu ve popüler kripto para borsası Gemini‘nin sahip olduğu bir NFT pazarı olan Nifty Gateway’de 6,6 milyon dolara satılan bir başka dijital sanat eseridir.Eser, eski ABD Başkanı Donald Trump‘ın 2020 ABD başkanlık seçimlerini kaybettikten sonraki bir tasvirini gösteriyor. Beeple ayrıca seçim sonucuna göre satmak üzere farklı bir tasarım da yaptı.

9/11

Hangi NFT ne kadara satıldı? İşte o eserler 9

3 – CRYPTOPUNK #7804 ESERİ 7.57 MİLYON DOLAR: Punk #7804 isimli NFT, en pahalı NFT eserlerden. Mart 2021’de #3100 ile neredeyse aynı zamanda satılan CryptoPunk serisinden. Ayrıca son derece nadir görülen bir Alien Punk.Eserde pipo, bone ve güneş gözlüğü takan bir Alien Punk göze çarpıyor. Koleksiyon, o sırada 7.566.173,88 dolar değerinde olan yaklaşık 4.200 ETH karşılında satıldı.

10/11

Hangi NFT ne kadara satıldı? İşte o eserler 10

2 – CRYPTOPUNK #3100 ESERİ 7.58 MİLYON DOLAR: CryptoPunks, ‘Punks’ olarak bilinen insansı karakterlerin 8 bitlik görüntülerinden oluşan koleksiyonlar sunuyor. Bunların her biri benzersiz özelliklere sahip. CryptoPunks serisi, Ethereum blok zincirindeki en eski koleksiyon serilerinden. Punk #3100, 10.000 CryptoPunk’tan sadece 9’unu oluşturan ‘Alien’ türlerinden biri olduğu için son derece nadir bir parça. Eserdeki bandaj da koleksiyonu nadir kılıyor. Sözün kısası bu eser 7.58 milyon dolara alıcı buldu.

11/11

Hangi NFT ne kadara satıldı? İşte o eserler 11

1 – EN PAHALI NFT ‘THE FİRST 5,000 DAYS’ 69 MİLYON DOLAR ETTİ: The First 5,000 Days isimli NFT, en pahalı NFT eseri konumunda. Elbette şu anda öyle. Zaman içerisinde başka bir eserin daha yüksek fiyattan satılması mümkün. Ancak kolay kolay bu eserle yarışabilirler mi sizce? Çünkü tam 69 milyon dolara satıldı!Eser, Beeple olarak da bilinen Mike Winkelmann adlı dijital sanatçı ve grafik tasarımcı tarafından yapılmış bir dijital sanat kolajıdır. Winkelmann, Mayıs 2007’de kolaj üzerinde çalışmaya başladı ve 13 yıl boyunca her gün sürekli olarak sanat eserleri yayımladı.Sanat eseri, kripto milyarder MetaKovan tarafından 69.346.250 dolara satın alındı. Satışın ardından Beeple’ın Instagram’daki takipçi sayısı milyonlara ulaştı. Ayrıca Nike ve Louis Vuitton gibi markaların yanı sıra Childish Gambino ve Katy Perry gibi sanatçılarla çeşitli çalışmalara imza attı.

Sources


Article information

Author: Melissa Brown

Last Updated: 1699654442

Views: 591

Rating: 4.6 / 5 (97 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melissa Brown

Birthday: 1918-03-17

Address: 41769 Kathryn Radial, Moorebury, WA 27348

Phone: +4758033323249572

Job: Air Traffic Controller

Hobby: Kite Flying, Camping, Gardening, Skydiving, Woodworking, Meditation, Origami

Introduction: My name is Melissa Brown, I am a spirited, Gifted, capable, proficient, accomplished, irreplaceable, exquisite person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.