header banner
Default

Taiwan stelt een cryptowet in


Op 25 oktober heeft het eenkamerparlement van Taiwan, de Wetgevende Yuan, een baanbrekend wetsvoorstel geïntroduceerd: de Virtual Asset Management Bill. Dit voorstel heeft als voornaamste doel om klanten in de virtuele activa-sector “verbeterde bescherming” te bieden en tegelijkertijd strenger toezicht te waarborgen.

Concentreren op gematigde eisen

Het 30-pagina’s tellende wetsvoorstel lijkt zich te concentreren op gematigde eisen voor de virtuele activa-industrie. Het stelt enkele gezond verstand-regels voor aanbieders van virtuele activadiensten (VASP’s), zoals de verplichting om klantenfondsen strikt gescheiden te houden van de reservefondsen van het bedrijf, het opzetten van een intern controlesysteem en het aansluiten bij de lokale handelsvereniging.

Opmerkelijk is echter dat het wetsvoorstel geen specifieke verhouding van 1:1 voor reservefondsen vereist voor uitgevende instellingen van stablecoins en geen melding maakt van algoritmische stablecoins. Wat betreft marketingactiviteiten, zullen de regels voor reclame worden vastgesteld door de ‘bevoegde autoriteit’.

Het wetsvoorstel voorziet in boetes voor VASP’s die zonder vergunning opereren, variërend van niet minder dan 2 miljoen Taiwanese dollars (ongeveer $60.000) tot niet meer dan 20 miljoen TWD ($600.000). Bedrijven die al actief zijn op de Taiwanese markt zullen een periode van zes maanden krijgen om een licentie aan te vragen nadat het wetsvoorstel in werking treedt.

Sectorrichtlijnen eerder al uitgegeven

In september 2023 heeft de Taiwanese Financial Supervisory Commission (FSC) tevens sectorrichtlijnen uitgegeven voor VASP’s. Buitenlandse VASP’s worden door de FSC verboden om hun diensten in Taiwan aan te bieden zonder de vereiste goedkeuringen van de toezichthouder.

De totstandkoming van deze regels is het gevolg van de oprichting van een zelfregulerende vereniging door vooraanstaande cryptocurrency-uitwisselingen in Taiwan. Op 26 september bundelden lokale beurzen zoals MaiCoin, BitstreetX, Hoya Bit, Bitgin, Rybit, Xrex en Shangbito hun krachten om het Taiwan Virtual Asset Platform en Transaction Business Association op te richten. Hun doel is om de crypto-industrie te ondersteunen en nauw samen te werken met toezichthouders.

Sources


Article information

Author: Derrick Gill

Last Updated: 1702077241

Views: 678

Rating: 4.4 / 5 (53 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Derrick Gill

Birthday: 1913-04-07

Address: 60956 Todd Causeway, New David, MI 77267

Phone: +3526484556334648

Job: Physical Therapist

Hobby: Playing Piano, Fencing, Role-Playing Games, Singing, Crochet, Camping, Hiking

Introduction: My name is Derrick Gill, I am a unswerving, unyielding, venturesome, spirited, Colorful, dear, receptive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.